”Työ on kaiken lisäksi merkittävää”
Santtu Koivulan aamut Aurubiksella alkavat tavallisesti tietokoneen ääressä.

Toimitusketjun ja asiakaspalvelun päällikkö tarkistaa asiakkaiden tekemät uudet tilaukset – ja vertaa uusien tilausten tuomaa kuormitusta tehtaan kapasiteettiin.

Koivulan vastuulla on se, että asiakas saa ajallaan sitä, mitä hän on tilannut.

Pohjimmiltaan tämä liiketoiminta on yksinkertaista. Tehdään asiakkaalle vaatimukset täyttävää tuotetta tilattu määrä, ja toimitetaan se ajallaan. Silloin asiakas on yleensä tyytyväinen, diplomi-insinööri Koivula kertoo.

Voin itse tiimieni kanssa vaikuttaa merkittävästi tämän ketjun onnistumiseen, niin hyvässä kuin pahassa. On palkitsevaa, kun koko ketju onnistuu tilauksen syötöstä tuotannon kautta toimitukseen.

Aivan yksinkertaisesta prosessista ei ole kyse: Onnistunut tilaus-toimitusketju tarkoittaa useiden ihmisten saumatonta yhteistyötä, josta Koivula on vastuussa. Lisäksi hän huolehtii muun muassa raaka-aineiden ja varastotasojen riittävyydestä ja toimitusaikojen sopimisesta. Samalla asialistalla on kaiken aikaa omien toimintojen kehittäminen.

Kun liikkuvia osasia on lukuisia, kaikki ei mene aina suunnitellusti. Silti asiakkaalle täytyy pyrkiä aina toimittamaan odotettua tuotetta aikataulussa.

Työni on haastavaa ja vastuullista, mutta se pitää mielenkiinnon yllä.

Hän onkin viihtynyt Aurubiksella jo noin kuuden vuoden ajan. Aikanaan Koivula kertoi kesätyöhaastattelussa voivansa tehdä yhtiölle kandidaatin työn ja myöhemmin diplomityön, jonka jälkeen hän voisi jäädä Aurubikselle töihin vakituisesti.

Juuri niin onkin käynyt.

Tutustuttuani Aurubikseen ei ole tehnyt mieli vaihtaakaan. Työ on kaiken lisäksi merkittävää, koska kuparia on mukana useissa ilmastoystävällisissä innovaatioissa.

Toinen syy Porissa pysymiselle on Pori itsessään. Satakunnan Kankaanpäästä kotoisin olevalle Koivulalle Pori on tähän elämäntilanteeseen juuri oikea kaupunki.

Kotona on 1,5-vuotias pieni poika, jonka kanssa vapaa-aika pääosin kuluu. Siksi on tärkeää, että arjen kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä ja helposti, mutta paikallisen kauppakeskuksen parkkipaikalla on silti hyvin tilaa.

Tilaa on riittävästi myös jäähallin läheisyydessä. Noin kerran viikossa Ässien junioriessakin pelannut Koivula vetää luistimet jalkaansa.

Se luo kivaa vastapainoa työlle, kun pääsee hikoilemaan kaukaloon.