”Teemme Porissa sellaista tuotetta, jota maailman parhaatkin arkkitehdit haluavat käyttää”
Työ vie Aurubis Finland Oy:n arkkitehtuuri-puolen myynti- ja projektipäällikkö Juha-Pekka Sutta toisinaan ympäri maailmaa. Matkoillaan maailmalla – oli hän sitten missä päin tahansa – Susi saattaa törmätä hankkeisiin, joiden rakentamisessa hän on ollut työnsä puolesta tiiviisti mukana.

Aurubiksen kansainvälisesti tunnetun Nordic Copper -tuoteperheen kuparia käytetään rakennelmissa kaikkialla maailmassa Suomesta Australiaan.

Työnkuvani on varsin monipuolinen, mutta yksi osa sitä on olla arkkitehtien tukena eri projekteihin liittyvissä kysymyksissä. Se ehkä siistein puoli tässä on, että saa omalta osaltaan olla mukana projekteissa, joissa rakennetaan meidän kaikkien elinympäristöä, rakennusinsinöörin koulutuksen saanut Susi kertoo.

Kuparin muokattavuus, ekologisuus, kestävyys ja monet muut ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen ratkaisun eri rakennusten verhoiluun. Porin-tehtaalta tuleva kupari onkin kovassa huudossa maailman huippuarkkitehdeilla.

Mielestäni siitä voi olla ylpeä, että teemme Porissa sellaista tuotetta, jota maailman parhaatkin arkkitehdit haluavat käyttää kohteissaan. Useinhan tuotteitamme on ennen kaikkea hieman erikoisemmissa rakennusratkaisuissa, eikä kuparia ihan jokaisessa uudessa kerrostalossa käytetä, Susi jatkaa.

Omia rakentamisen ja sisustamisen intohimojaan Susi pääsee toteuttamaan oman kotinsa rakennustöissä Porissa. Suden perheen koti on viime vuosien aikana hiljalleen rakentunut Kokemäenjoen rannalle.

Oma vapaa-aika on viime vuodet mennyt aika lailla sen projektin parissa. Projektit vievät oman aikansa, mutta toki Porin seudulla tehtävää ja harrastettavaa riittäisi, ettei se siitä ole kiinni. Vielä kun saa veneen laituriin, niin siitä on leppoisaa lähteä kalaan, jäätelökioskille poikkeamaan tai vaikkapa Yyteriin pulikoimaan.

Turun seudulta kotoisin oleva Susi muutti Poriin opiskeluiden perässä 2000-luvun alussa. Sen jälkeen tie on muutamaan otteeseen vienyt muualle, mutta Pori on aina kutsunut takaisin.

Elämä on täällä niin paljon helpompaa kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Täällä on kaikki tarvittava, sillä Pori on kuitenkin Suomen mittakaavassa iso kaupunki. Arki on kuitenkin mutkattomampaa ja elinkustannukset alhaisemmat.

Se tekee Porista sellaisen paketin, jossa on hyvä ja helppo elää. Sitä ei ehkä ymmärrä ennen kuin sen itse pääsee kokemaan.